Algemeen

algemeen - lid worden?


Muziek?

iedereen kan het leren!


Een avondje voor jezelf?

Lekker relaxen na je huiswerk?

Gezond ontspannen na een werkdag?

Op zoek naar een leuke hobby?

Zin in een nieuwe uitdaging?

Dat en meer biedt
Eendracht je,
lees maar eens verder!


Muziek, zo'n hobby!

Wat kun je bij ons doen
Goede muziek (leren) maken in een gezellige vereniging en regelmatig concerten en optredens geven. Daar gaat het bij Eendracht om!

Wie vind je bij ons
We hebben leden in alle leeftijden. Meisjes en jongens vanaf 8 jaar (jeugdleden). Voor deze groep is er een jeugdcommissie, die allerlei activiteiten organiseert. Maar je vindt bij ons ook oudere leden en alles wat daar tussen in zit, zowel dames als heren.

Waaruit kun je kiezen
Eendracht heeft 5 muziekgroepen: een slagwerkgroep, slagwerkleerlingen, fanfare en leerlingenorkest. Dus voor elk wat wils, ook voor jou.

Wat willen we
Bij alle groepen kunnen we extra leden plaatsen. In deze folder lees je daar meer over. Denk je dat het niet leuk is: kom dan eens luisteren op een repetitie of les of vraag een gesprek aan via de LedenWerfCommissie


Slagwerkgroepen
De slagwerkgroepen spelen alle soorten muziek voor slagwerkinstrumenten. Zoals kleine trom, pauk, grote trom, drumstel, bekkens, castagnetten, tim-toms, enz. enz.

Slagwerkopleiding
Kun je nog geen slagwerk spelen dan kun je dat bij ons leren. Elke week wordt er in groepjes door een docent lesgegeven. Net zolang totdat je de basis kent.
Les is er elke maandagavond vanaf 18.30 uur.

SlagwerkLeerlingen
Na de basisopleiding kun je naar de leerlingengroep. Een docent traint je hier verder in het samenspel met eenvoudige muziekwerken. Ook doet deze groep mee aan concerten en optredens. Repetitie is er elke maandagavond vanaf 19.00 uur.

Slagwerkgroep
De gevorderde leden spelen in de slagwerkgroep onder leiding van de instructeur. Hier wordt geoefend op moeilijker, maar daardoor ook uitdagender, muziekwerken. Het is frappant om te horen wat deze groep uit "hun" slagwerk weet te halen. Kom eens luisteren.
De slagwerkgroep repeteert elke maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur.


Fanfare
De fanfaregroepen spelen alle soorten muziek: amusementsmuziek, pop, lichtklassiek en alles daartussen. Daaraan wordt ook de meeste tijd besteed. Maar ook een optocht gaan we niet uit de weg: we komen daar graag goed voor de dag.

Fanfareopleiding
Kun je nog geen (blaas)instrument bespelen dan kun je dat bij ons leren. Op trompet, bugel, cornet, hoorn, saxofoon, barion/tuba, trombone of bas. Individueel of in kleine groepjes leren onze docenten je de kneepjes van het vak. De lessen duren een half uur en zijn elke vrijdagavond of zaterdagmorgen.

Leerlingenorkest
Na de basisopleiding volgt het leerlingenorkest. De dirigent zorgt dat je samen met anderen eenvoudige muziekwerken leert spelen. Deze groep geeft ook al zelfstandig concerten. En samen met de fanfare vormen ze een orkest dat de wegoptredens doet.

Fanfare
De gevorderde leden spelen onder leiding van onze dirigent in de fanfare. Repetities zijn er elke dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur. De jongste jeugleden gaan meestal in de pauze (21.00 uur) naar huis.


Instrument
Een instrument voor de groep van je keuze krijg je van Eendracht in bruikleen. Dat zit dus bij de contributie in. Er wordt wel van je verwacht dat je zuinig bent op je instrument.

Uniform
Een uniform krijg je ook van Eendracht. En wel vanaf de leerlingenfanfare en de jeugddrumband.

Bladmuziek
Ook bladmuziek en lesmateriaal krijg je van ons in bruikleen.

Zelf aan te schaffen
Wat je zelf kunt aanschaffen is een muzieklessenaar; handig als je thuis studeert. Als je mee gaat doen aan de optredens en concerten dan moet je zorgen voor een een paar zwarte schoenen, zwarte sokken en een wit overhemd.

Contributie
Eendracht kent een jeugd en seniorencontributie en een aantrekkelijke lesgeldregeling. De ledenwerfcommissie geeft je hierover graag alle informatie.

Concerten
Enkele keren per jaar geven we concerten. Alle leden in de groepen die hieraan meewerken doen hier aan mee.

Optredens
Regelmatig doet Eendracht mee aan optredens en dergelijke, met alle leden van de slagwerkgroep, fanfare, slagwerkleerlingen en leerlingenorkest. Dat is altijd weer en belevenis als we zo met z'n allen muziek maken.

Het belangrijkste
We willen graag dat je lid word van Eendracht. Wil je eerst eens komen kijken: Heel graag, op elke repetitie of les ben je van harte welkom. Je kunt dan zelf zien hoe zo'n les of repetitie gaat.

Repetitieruimte
Alle Eendrachtgroepen repeteren in Vrijzicht, Zichtweg 92. Je bent op de les en repetitietijden altijd welkom. Om te luisteren of om meer van de groep van je keuze te weten te komen.

 


 

Belangstelling?

Kom gewoon eens langs op onze repetitie, elke maandag- of dinsdagavond in zaal Vrijzicht, Zichtweg 92.

Uw reactie, vragen of opmerkingen zien we ook graag tegemoet.

 

De website is ontworpen en gesponsord door MarkAlbers.nl