Fanfare

Algemeen. Eendracht is in 1922 opgericht en zo lang bestaat ook het fanfare orkest. De bezetting van de fanfare bestaat uit:

  • Blaasinstrumenten, het "koper": bugels, trompetten, waldhoorns, bariton en/of euphonium, trombones, bassen
  • Blaasinstrumenten, de saxofoons: sopraansaxofoon, altsaxofoons, tenorsaxofoons, baritonsaxofoon
  • Slagwerk: drumstel, grote en kleine trom, bekkens, pauken, melodisch slagwerk, aangevuld met diverse andere slagwerkinstrumenten

Repetities. De fanfare bestaat momenteel uit ca. 45 leden die iedere dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 repeteren. Dit onder leiding van Bert Sleumer.

Repertoire. De bezetting stelt het orkest in staat om verschillende muziekstijlen te spelen. Dit varieert tussen bewerkingen van populaire muziek en klassieke muziek, ouvertures, maar ook bewerkingen van popsongs.

FanfareOpstap- en Leerlingen orkest. Om nieuwe leden of leerlingen de gelegenheid te geven om te kunnen oefenen in samenspel beschikt Eendracht over een opstaporkest en voor leerlingen die iets verder zijn een leerlingenorkest. Het opstaporkest bestaat nu uit ca. 15 leden, die iedere dinsdagavond van 18:30 - 19:00 uur repeteren. Het streven is om nieuwe leerlingen en/of leden zo snel mogelijk in dit orkest mee te kunnen laten spelen. Het leerlingenorkest bestaat uit ca. 20 leden, die iedere dinsdagavond van 19:00 - 19:45 uur repeteren. Dit is een mooie opstap naar de fanfare. Muziekmaken is bij Eendracht namelijk iets dat je samen doet. Deze orkesten studeren muziekwerken in en verlenen uiteraard ook medewerking aan bijv. het jaarconcert. Deze 2 orkesten staan onder leiding van Bart van den Brink.

Opleiding. Beginnende leerlingen en/of leden krijgen van Eendracht een interne opleiding aangeboden. Deze bestaat uit een wekelijkse prive-les van 20 minuten, als het A-diploma gehaald is wordt er 30 minuten les aangeboden. De lestijd is op vrijdagavond of zaterdagmorgen, de docent voor de koperblazers is Martijn de Lange, voor onze saxofoonleerlingen is dit Edwin Neuteboom Spijker.

Optredens. Het accent van de optredens ligt bij de concerten die Eendracht regelmatig geeft. Toch gaan we een straatoptreden niet uit de weg. Regelmatig verleent Eendracht ook medewerking aan optochten, e.d. Hieraan nemen de muzikanten uit de Fanfare en de Leerlingen Fanfare deel.


 

De website is ontworpen en gesponsord door MarkAlbers.nl