Slagwerkgroep

Algemeen. De slagwerkgroep heeft in de verschillende jaren ook zeer verschillende samenstellingen gehad. Begonnen als drumband en later als drumband/lyrakorps, tot nu de huidige slagwerkgroep.

De slagwerkgroep speelt bijna alle soorten slagwerkmuziek en gebruikt daarbij veel verschillende instrumenten. Veel van deze instrumenten heeft de vereniging in eigen bezit, zoals bijv. snaretrommels, concerttoms, pauken en een drumstel.
De muziek die de slagwerkgroep maakt is samengevat: 'van straatmars tot slagerij van Kampen'.

Repetities. De groep bestaat momenteel uit een aantal leden die iedere maandagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur repeteren. Voorafgaand aan de repetities en op donderdagavond vinden de lessen plaats, deze beginnen om 18:20 uur.

Slagwerkgroep

Optredens. Het hoogtepunt van ieder jaar is de jaarlijkse uitvoering van Eendracht waar de leerlingen slagwerkgroep en de slagwerkgroep een uitgebreid concert geven.

Vanaf 2004 is de slagwerkgroep ook begonnen met het meedoen aan concoursen en festivals. O.a. hun eerste festival in Uddel, waar ze meededen in de basisklasse. Hier behaalden ze de 2e plaats!

In november 2005 deed de slagwerkgroep voor het eerst mee met een concours in Hoogezand, Groningen. Als eerste deelnemer die dag behaalden ze een 1e prijs met 80,4 punten en promotie tot 3e divisie.

Leerlingen. Zo snel als ze de basis onder de knie hebben mogen ze meespelen in de leerlingen slagwerkgroep. Deze groep repeteert op de maandagavond van 19:00 uur tot 19:45 uur.

Zij laten ook op onze jaarlijkse uitvoering horen wat zij het afgelopen jaar weer hebben geleerd. Verder spelen ze ook op het podiumfestival voor leerlingenorkesten en lopen de leerlingen mee bij de verschillende buiten optredens.

Leerlingen krijgen les zodat ze een examen kunnen afleggen en een diploma halen. Ze zijn bezig met hun A of B diploma, maar ze spelen ook al zoveel mogelijk mee in de leerlingenslagwerkgroep. Hebben zij hun diploma behaald stromen zij door naar de slagwerkgroep.

Instructeur. De leerlingen slagwerkgroep en de lessen worden verzorgd door Richard Woudenberg. De slagwerkgroep staat sinds oktober 2015 onder leiding van Rob van Plateringen.

 

De website is ontworpen en gesponsord door MarkAlbers.nl